تصفیه آب و فاضلاب

شرکت فنی مهندسی به آب پالایش سیستم مجری و مشاور سییستم های تصفیه آب ، تصفیه فاضلاب ، سپتیم تانک ، چربی گیر، آب شیرین کنف تصفیه فاضلاب صنعتی ، پکیج تصفیه فاضلاب و RO با بهترین تکنولوژی و فرآیند با تیمی مجرب از مخترعین و پژوهشگران فعالیت می کند.

تصفیه آب و فاضلاب

شرکت فنی مهندسی به آب پالایش سیستم مجری و مشاور سییستم های تصفیه آب ، تصفیه فاضلاب ، سپتیم تانک ، چربی گیر، آب شیرین کنف تصفیه فاضلاب صنعتی ، پکیج تصفیه فاضلاب و RO با بهترین تکنولوژی و فرآیند با تیمی مجرب از مخترعین و پژوهشگران فعالیت می کند.

کلر زنی

کلر گازی است به رنگ سبز مایل به زرد که در فشار 5/3 اتمسفر به صورت مایع روغنی عقیقی رنگ درمی‌آید. وزن مخصوص گاز کلر مایع 5/1 برابر وزن مخصوص آب است. یک حجم گاز مایع در شرایط متعارفی 460 حجم گاز ایجاد می‌کند که قابل انفجار و اشتعال نمی‌باشد ولی تنفس آن بسیار خطرناک است. گاز کلر را به وسیله شستشو در اسید سولفوریک خالص نموده و در فشار 25 پوند بر اینچ مربع (PSI ) آن را به مایع و در سیلندرهای فولادی نگهداری می‌کنند. 
استفاده از کلر جهت گندزدایی آب از ابتدای قرن بیستم آغاز شده است و به صورت گاز و یا پودر مورد استفاده قرار می‌گیرد. کلر علاوه بر اینکه میکروب‌کش خوبی است قادر است بعضی از مواد معدنی و آلی موجود در آب را نیز اکسید نماید و از محیط عمل خارج نماید. برای درک بهتر از واکنش‌های کلر با آب و عملیاتی که کلر در طی تماس انجام می‌دهد، به بررسی شیمی کلر به شرح ذیل خواهیم پرداخت. 
آب مورد استفاده برای شرب و پخت و پز باید عاری از میکروارگانیسم های پاتوژنیک باشد که سبب بیماری می شوند. 
زلال سازی آب آشامیدنی آلوده به میکروارگانیسم های پاتوژنیک، به تصفیه ویژه نیاز دارد که گندزدایی نامیده می شود. کلرزنی، معمولترین روش گندزدایی است.
گندزدایی آب آشامیدنی با هدف انهدام عامل‌های میکروبی بیماری‌زا، کنترل میکروارگانیسم‌های مزاحم، ممانعت از رشد مجدد میکروبی در شبکه‌های آبرسانی و حذف یا تقلیل رنگ، طعم و بوی آب به انجام می‌رسد.

                                                      
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید.

آدرس: تهران، خیابان آزادی، بین بهبودی و خوش، ساختمان سپید،

پلاک 227، طبقه 1، واحد 5 ، کد پستی: 1457994717

 موبایل:  09395217890      و     09125939543     تلفن: 02166935480     و 

 02166935564     ،فکس: 02142694985

Website: www.baps.ir                 E-mail:  Behab.palayesh@gmail.com 


تصفیه فاضلاب انسانی

پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی – شرکت فنی مهندسی به آب پالایش سیستم با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا ، اقدام به طراحی و اجرا و ساخت پکیج های قابل حمل (پرتابل) تصفیه فاضلاب نموده است.
فرایندهای مورد استفاده برای تصفیه شامل فرآیند بیولوژیکی با هوادهی گسترده لجن فعال  EAAS (Extended Aeration Activated Sludge) ، فرآیند بیولوژیکی با رشد چسبیده IFAS (Integrated Fixed Activated Sludge) و یا فرآیند های MBR، MBBR، می باشد.

 

 

 

پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی
از مزایای پکیج های تصفیه فاضلاب بهداشتی تولیدی شرکت فنی مهندسی به آب پالایش سیستم می توان به :
- قابلیت ارتقاء
- قابل حمل بودن
- کم جا بودن ( به دلیل طراحی خاص و ویژه)
- عدم ایجاد بو
- مصرف انرژی پایین
- شکل ظاهری مناسب
روشهای تصفیه فاضلاب انسانی:
بطورکلی روشهای تصفیه فاضلاب را می توان به سه دسته اصلی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تقسیم بندی نمود.
به ندرت اتفاق می افتد که یکی از روشهای گفته شده بتواند تمامی خواسته ها را از سیستم تصفیه برآورده سازد. بنابراین در اکثر موارد لازم است که ترکیبی از روشهای فوق استفاده شود. واحدهای تصفیه بر مبنای اصول کار یک یا ترکیبی از روش های به کار گرفته شده به منظور انجام عملیاتی خاص طراحی میگردند. بر اساس روش های استفاده شده، روش های تصفیه عموماً به دو دسته واحدهای عملیاتی و واحدهای فرآیندی تقسیم می گردند.
۱- روشهای فیزیکی
از جمله روش های معمول تصفیه فیزیکی فاضلاب می توان به سیستمهای آشغالگیری، دانه گیری، ته نشینی، شناورسازی، چربی گیری و فیلتراسیون اشاره نمود.
۲- تصفیه فاضلاب بهداشتی (روش های بیولوژیکی)
به آن دسته از روشهایی که درآنها از فرآیندهای بیولوژیکی برای تصفیه فاضلاب استفاده میشود، روش های بیولوژیکی می گویند. در این روشها میکروارگانیسم ها (بویژه باکتریها) نقش اصلی را در فرآیند تصفیه برعهده دارند چرا که آنها با استفاده ازمکانیسمهای درونی خود مواد آلی موجود در فاضلاب را جذب کرده و از آن برای تولید سلول جدید و کسب انرژی استفاده می کنند.
از آنجاکه سهم عمده ای از آلاینده های فاضلاب را مواد آلی تشکیل می دهند، استفاده از روشهای بیولوژیکی امروزه بطور گسترده ای برای تصفیه فاضلاب ها متداول شده است. روشهای بیولوژیکی قادرند با هزینه ای پایین، طیف گسترده ای از آلاینده ها را مورد تصفیه قرار دهند. در ذیل به بررسی برخی روشهای معمول در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب می پردازیم.

 

۳- روش لجن فعال با هوادهی گسترده 
فرآیند تصفیه در این روش مطابق فرآیند لجن فعال است با این تفاوت که به منظور کاهش حجم لجن تولیدی و مشکلات ناشی از آن اصلاحاتی در روش تصفیه صورت گرفته است. این اصلاحات شامل افزایش زمان ماند هیدرولیکی و عمر لجن میباشد. این تغییرات سبب شده است که میزان لجن دفعی بطور قابل ملاحظه ای کاهش یابد. همچنین پایداری و مقاومت سیستم نسبت به نوسانات کیفی و کمی ورودی افزایش یافته است. انعطاف پذیری و پایداری این سیستم سبب شده است که امروزه در کشور ما بطور گسترده ای از این روش برای تصفیه انواع فاضلاب های بهداشتی و صنعتی استفاده شود.
ملاحظات:۱- لجن دفعی این روش بسیار کمتر از لجن دفعی روش لجن فعال است.
   ۲- لجن دفعی کاملا تثبیت شده بوده و نیاز به هضم ندارد.
   ۳- این سیستم نسبت به تغییرات کیفیت فاضلاب و همچنین حجم فاضلاب ورودی روزانه مقاوم است.
   ۴- توصیه می گردد که برای تصفیه فاضلاب های بهداشتی از این روش استفاده گردد.
   ۵- چنانچه فاضلاب حاوی مواد سمی و شیمیایی با مقادیر بالا نباشد، این روش بطور موثری قابلیت کاربرد را برای تصفیه فاضلاب دارد.
   ۶- استفاده از این روش برای ظرفیتهای ۳۰۰-۱۰ مترمکعب در روز بصورت پکیج فلزی و برای ظرفیتهای بالاتر بصورت بتنی پیشنهاد می گردد.
   ۷- همانند روش لجن فعال به تجهیزات هوادهی نیاز دارد.

 

 

۴- فرآیند Integrated Fixed-film Activated Sludge) IFAS)
در فرایند IFAS از تلفیق رشد چسبیده و معلق میکروبی بصورت همزمان استفاده می گردد. سیستمهای IFAS مزایای گسترده تر ی را نسبت به فرایندهای متداول لجن فعال (سیستم های دارای رشد معلق ) دارا هستند. این سیستم ها علاوه بر مقاومت بالا در برابر شوک های بارگذاری آلی و هیدرولیکی انعطاف پذیری و قدرت تصفیه بیشتری را دارا می باشند. مزایای ذکر شده در فوق با تعبیه مدیاهای مناسب در درون حوضچه هوادهی لجن فعال حاصل می گردد. ( با قرار گرفتن مدیا در داخل حوضچه هوادهی لجن فعال، زیست توده بیشتری تشکیل می گردد). (بدون آنکه سبب افزایش بارگذاری جامدات به حوضچه ته نشینی بگردد). در این حالت بدون نیاز به افزایش بخش سازه ای و تنها با افزایش مدیا و تغییر میزان هوادهی میزان بارگذاری آلی و هیدرولیکی به واحدهای لجن فعال افزایش می یابد. در واقع در این سیستمها زیست توده متصل به مدیا مسب افزایش راندمان عملکرد تصفیه فاضلاب می گردد. از طرفی با افزایش زیست توده مقاومت فرایند در برابر شوکهای بارگذاری آلی و هیدرولیکی افزایش می یابد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید.

آدرس: تهران، خیابان آزادی، بین بهبودی و خوش، ساختمان سپید،

پلاک ٢٢٧، طبقه ١، واحد ٥ ، کد پستی: ١٤٥٧٩٩٤٧١٧

 موبایل:  ٠٩٣٩٥٢١٧٨٩٠      و     ٠٩١٢٥٩٣٩٥٤٣   

  تلفن: ٠٢١٦٦٩٣٥٤٨٠     و  ٠٢١٦٦٩٣٥٥٦٤     ،فکس: ٠٢١٤٢٦٩٤٩٨٥

Website: www.baps.ir                 E-mail:  Behab.palayesh@gmail.com 

 

تصفیه فاضلاب

تصفیه فاضلاب

باتوجه به روند افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ که خود بصورت طبیعی باعث افزایش میزان فاضلاب شهری می گردد زمینه تشکیل سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهری امری لازم و ضروری به نظر می رسد .


 

? فاضلاب :
فاضلابی که به تصفیه خانه شهری میرسد ، مجموع فاضلابی است که از سه منبع مختلف در شبکه فاضلاب وارد می شود . این سه منبع عبارتند از :

الف) فاضلاب خانگی

ب) نشت آب

ج) پساب صنعتی

بنا بر تعریف مجموعه فاضلاب حاصله از سه منبع را فاضلاب شهری یا فاضلاب بهداشتی خوانند .

البته ممکن است برای شهرهای ایران در شرایط موجود از مقدار مربوط به پساب صنعتی صرف نظر کرد ولی نشت آب به ویژه در شهرهایی که سطح سفره آب زیرزمینی آنها بالا است بسیار اهمیّت دارد .

 

  ? لزوم آزمایشات فاضلاب :

فاضلاب را به منظور زیر آزمایش تحلیلی میکنند .

الف) تعیین و تشخیص مواد متشکله اش که اطلاع از آن در رفع مشکلات تصفیه خانه سودمند است .

ب) تصمیم در انتخاب نوع وسائل و روش تصفیه

ج) تنظیم و کنترل هر یک از واحدهای تصفیه خانه در جریان تصفیه فاضلاب

د) تعیین مشخصات فاضلاب خروجی و مقایسه آن با مشخصات فاضلاب ورودی برای اطلاع از بازده تصفیه خانه .

? آزمایش فیزیکی :

آزمایش های فیزیکی برای تعیین درجه حرارت ، رنگ ، بو . تیرگی فاضلاب است . اطلاع از درجه حرارت از نظر بازده عملیات واحدها بسیار مهم است . رنگ فاضلاب در تشخیص ظاهری و فوری آن کمک می کند فاضلاب تازه به رنگ خاکستری است ، رنگهای تیره و سیاه دال بر کهنگی فاضلاب و مطمئناً همراه با تعفن است . بوی فاضلاب نیز ناشی از ماندگی فاضلاب است ، همانطور که تیرگی آن نتیجه کهنگی میباشد البته باید توجّه داشت که فاضلاب اصولا تیره میباشد ولی فاضلاب کهنه تیرگیش شدیدتر است .

? آزمایشات شیمیایی :

آزمایشات شیمیایی که در واقع اساسی ترین آزمایشات فاضلاب محسوب میشود به شرح ذیل است :

الف) تعیین خاصیت اسیدی و یا قلیایی

ب) مواد متشکله

ج) اکسیژن محلول ،

د) شدت آلودگی

? آزمایشات زیستی :

در فاضلاب انواع مختلف موجودات ریز ذره بینی یافت می شوند . کوچکترین آنها از نوع ویروسی است که با میکروسکوپهای قوی نیز دیده نمی شوند . پس از ویروس ها باید از باکتریها نام برد که معمولاً با کمک میکروسکوپهای بسیار قوی قابل رویت است . دست سوم را موجودات ریز ذره بینی تشکیل می دهند که با میکروسکوپهای عادی هم میتوان آنها را دید .

موجودات زنده در فاضلاب ممکن است مضر و یا مفید باشند . باکتریهای مضر موجود در فاضلاب ضدعفونی نشده ، سبب آلودگی منابع طبیعی آب گردیده و در صورت آشامیدن بر اثر وجود باکتریهای پاتوژنیک موجب بروز امراض مختلفی نظیر اسهال خونی می گردند . باید توجّه داشت که تعداد زیاد موجودات زنده در فاضلاب دلیل بر آلودگی شدید آن نیست و از نظر انتخاب واحدهای تصفیه خانه نیز تاثیری ندارد . ولی عدم وجود باکتری ها دلیل بر وجود پساب صنعتی در فاضلاب شهری به مقدار زیاد است . تعداد باکتریها در فاضلاب شهری بین 2 تا 20 میلیون در هر میلی لیتر تغییر می کند .

آشغالگیرها :

آشغالگیرها عبارت از وسیله ای است که در ابتدای تصفیه خانه از نظر تأمین مقاصد زیرین تعبیه می گردد :

الف ) حفاظت تلمبه ها ، لوله های لجن و حوضهای ته نشینی در مقابل گرفتگی

ب ) خوشایند کردن وضع ظاهری واحد های مختلف تصفیه خانه

ج ) تأثیر کامل مواد ضد عفونی نظیر کلر بر فاضلاب تصفیه شده ، باتوجه به اینکه مواد ضد عفونی بر روی مواد جامد شناور چندان تاثیری ندارد .


 


? حوض های دانه گیری :

? تعریف دانه : تمام مواد جامد دانه ای ، اعم از شن ، ماسه ، نرمه خاک ، خاکستر و مواد ریز معدنی دیگر و یا هسته میوه جات و دانه های نباتی و بالاخره هر نوع مواد دانه ای اعم از معدنی و یا آلی ، در مبحث فاضلاب « دانه » اطلاق میشود مشروط بر آنکه دارای صفات زیر باشد

الف) در جریان تصفیه تجزیه و فاسد نشود.

ب) سرعت ته نشینی آن بیش از سرعت ته نشینی مواد جامد فاسد شدنی از جنس آلی باشد .

? شناسائی : حوضهای دانه گیری را برای انجام مقاصد زیر بنا میکنند :

الف) حفاظت وسایل مکانیکی در مقابل سایش

ب) کاهش در گرفتگی لوله ها که در اثر ته نشینی مواد دانه ای بویژه در تغییر جهت جریان حادث می گردد .

 

 ج) سهولت در تمیز کردن حوضهای ته نشینی و مخازن هاضم .

? طرق مختلف دانه گیری :

بطور کلی دو طریقه برای ته نشین ساختن دانه ها موجود است :

الف ) کم کردن سرعت جریان فاضلاب در حوضهای دانه گیری .

ب ) بوجود آوردن سرعتی ثابت در تمام طول حوض دانه گیر

 

روش های تصفیه فاضلاب:

بطورکلی روش های تصفیة فاضلاب را می­توان به سه دستة اصلی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تقسیم بندی نمود. به ندرت اتفاق می­افتد که یکی از روش های گفته شده بتواند تمامی خواسته­ها را از سیستم تصفیه برآورده سازد. بنابراین در اکثر موارد لازم است که ترکیبی از روش های فوق استفاده شود. ­

روش های فیزیکی روش هایی هستند که درآنها از نیروهای فیزیکی برای جداسازی مواد از جریان فاضلاب استفاده می­شود. بدلیل سادگی فرآیندهای فیزیکی، روشهای فیزیکی اولین روش های مورد استفاده در تصفیة فاضلاب بوده­اند. همین سادگی در کارکرد سبب شده است که هزینة استفاده از آن در مقایسه با روشهای شیمیایی  و بیولوژیکی به مراتب کمتر باشد. بنابراین در انتخاب فرآیندهای تصفیه همواره سعی می­گردد که از حداکثر توان روشهای فیزیکی برای تصفیه استفاده شود.

آشغالگیری، دانه­گیری، ته­نشینی، شناورسازی، چربی­گیری و فیلتراسیون همگی نمونه­هایی از روش های فیزیکی درتصفیة فاضلاب می­باشند.

در روش های شیمیایی فرآیند جداسازی یا تبدیل مواد آلاینده، به کمک افزودن موادشیمیایی و در نتیجة واکنش­های شیمیایی آن مواد صورت می­گیرد. پیچیدگی در این فرآیندها به مراتب بیش از روش های فیزیکی می­باشد. همین پیچیدگی سبب دشواری نسبی در بهره­برداری از روش های شیمیایی می­گردد. از این رو تا حد امکان سعی می­شود که کمتر از روش های شیمیایی در سیستم تصفیه استفاده شود. به علاوه هزینة خرید و نگهداری مواد شیمیایی مورد نیاز در برخی موارد مانع بزرگی در کاربرد فرآیندهای شیمیایی است.

ترسیب (انعقاد و لخته­سازی) شیمیایی و گندزدایی با کلر و ترکیبات آن جزء مهمترین روش های شیمیایی مورد استفاده در تصفیة فاضلاب هستند.

به آن دسته از روش هایی که درآنها از فرآیندهای بیولوژیکی برای تصفیة فاضلاب استفاده می­شود، روش های بیولوژیکی می­گویند. در این روش ها میکروارگانیسم­ها (بویژه باکتریها) نقش اصلی را در فرآیند تصفیه برعهده دارند چراکه آنها با استفاده ازمکانیزم­های درونی خود مواد آلی موجود در فاضلاب را جذب کرده و از آن برای تولید سلول جدید و کسب انرژی استفاده می­کنند.

از آنجا که سهم عمده­ای از آلاینده­های فاضلاب­ها را مواد آلی تشکیل می­دهند، استفاده از روش های بیولوژیکی امروزه بطور گسترده­ای برای تصفیة فاضلاب ها متداول شده است. روش های بیولوژیکی قادرند با هزینه­ای پایین، طیف گسترده­ای از آلاینده­ها را مورد تصفیه قرار دهند.


 

سیستم تصفیة فاضلاب

فرآیند های کلی تصفیه فاضلاب صنعتی به روش بیولوژیکی:

سهم بسیار بالایی از بار آلودگی فاضلابهای بهداشتی مربوط به اجزای آلی آن می­باشد. این اجزا به سبب ماهیت خود منبع تغذیة بسیار مناسبی برای میکروارگانیسم­ها می­باشند. به همین سبب در اغلب موارد از روش های بیولوژیکی برای تصفیة این فاضلابها استفاده می­شود.

ذرات درشت دانه معمولاً درجریانات فاضلابها وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد مشکل در تأسیسات الکترومکانیکال و گرفتگی در لوله لازم است که این ذرات درشت دانه جدا گردند. این عملیات توسط واحد آشغالگیر انجام می­گیرد. آشغالگیرها در انواع و ظرفیتهای مختلف قابل ساخت هستند که طراحی و ساخت آنها با توجه به دبی فاضلاب، قطر ذرات عبوری، دستی یا مکانیکی بودن تمیزشدن آن، pH   فاضلاب و شرایط بهره­برداری محلی صورت می­گیرد.

 

- چربی گیر ساده (API   )

در جداسازی روغن، روغن آزاد در سطح تانک شناور شده و سپس از آن زدوده می شود. وضعیت و شرایط مشابه ذخیره برای ته نشینی ذرات است، به استثنای اینکه قطرات و ذرات سبکتر از آب به سطح سیال صعود می کنند.

 

-  رآکتور UABR 

رآکتور بافل دار بی هوازی ،  رآکتوری است که در آن ردیف هایی از بافل ها برای هدایت جریان فاضلاب حاوی مواد آلی به زیر پا بر روی (یا هر دو) طرف رآکتور قرار داده شده اند . به صورتی که سیال بتواند از ورودی به محل خروجی جریان یابد. باکتری های موجود در رآکتور بسته به خصوصیات جریان فاضلاب و گاز تولید شده ممکن است ته نشین گردیده ویا به صورت معلق باقی بمانند . ولی در زمانی که میزان بارگذاری کم باشد . در کف رآکتور رسوب می کنند.

 

  - لجن فعال با هوادهی گسترده (EAAS )

با رجوع به بخش معرفی روش های بیولوژیکی و درنظر گرفتن مزایا و معایب هرکدام از سیستم­ها، سیستم لجن فعال با هوادهی گسترده به عنوان بهترین گزینة تصفیه      برای بخش هوازی سیستم انتخاب شده است. چراکه این روش علاوه بر برخورداری از راندمان بالا در تصفیه، لجن بسیار کمتری تولیدکرده و همچنین لجن تولیدی آن تثبیت شده  خواهد بود. تولید لجن کمتر از آنجا مورد اهمیت قرار می­گیرد که مسئلة دفع و پردازش لجن از مشکلات مهم تصفیه­خانه­های فاضلاب است.

پس از استفاده از روش لجن فعال با هوادهی گسترده و ته نشین نمودن لجن تولیدی آن، این نیاز وجود دارد که پساب خروجی گندزدایی شود. بنابراین گندزدایی به عنوان آخرین فرآیند، درسیستم تصفیه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.


پس  از روشEAAS    و ته نشین نمودن لجن تولیدی آن، این نیاز وجود دارد که پساب خروجی گندزدایی شود. بنابراین گندزدایی به عنوان آخرین فرآیند، درسیستم تصفیه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.


اگرچه وجود میکروارگانیسم­ها و به خصوص باکتری­ها در تصفیة فاضلاب نقشی اساسی را دارند ولی خروج بدون کنترل آنها از تصفیه­خانه و ورود آنها به منابع آب پذیرنده می­تواند سبب بروز آلودگی میکروبی و بیماری­های ناشی از آن شود. به همین سبب فرآیند گندزدایی به عنوان آخرین فرآیند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

- واحدها

به منظور جداسازی هرگونه مواد جامد درشت که از راههای مختلف می­توانند وارد شبکة جمع­آوری فاضلاب شود، در ابتدای سیستم یک واحد آشغالگیری پیش بینی شده است. این مواد جامد درشت مشکلاتی از قبیل گرفتگی و خوردگی پمپها و اتصالات آنها، تجمع در حوض هوادهی و انسداد فیزیکی لوله­های ارتباطی را به دنبال دارند.

 

- چربی گیر ساده (API   )

در جداسازی روغن، روغن آزاد در سطح تانک شناور شده و سپس از آن زدوده می شود. وضعیت و شرایط مشابه ذخیره برای ته نشینی ذرات است، به استثنای اینکه قطرات و ذرات سبکتر از آب به سطح سیال صعود می کنند.

طراحی جداسازی ثقلی مبتنی بر مشخصات موسسه نفت آمریکا (API) بر اساس جداسازی همه قطرات روغن آزاد بزرگتر از 0,015 cm می باشد.

دراغلب موارد در مقدار و کیفیت فاضلاب تولیدی نوساناتی وجود دارد. این درحالی است که بهترین راندمان سیستم زمانی اتفاق می­افتد که حجم بار وارده و کیفیت آن ثابت و پایدار باشد. به منظور چنین شرایطی لازم است که قبل از فرآیندهای اصلی تصفیه، با استفاده از یک مخزن متعادل ساز عملیات یکنواخت سازی کیفی و کمی فاضلاب را به انجام رساند.

همچنین با توجه به اینکه عموماً عمق لولة انتقال دهندة فاضلاب به سیستم حدود 2 متر است لذا لازم  است که جهت ایجاد شرایط هیدورلیکـی مناسب، عملیات پمپاژ صورت گیرد. که جهت کاهش هزینه­ها می­توان پمپ های مزبور را در مخزن متعادل ساز کارگذاری کرده و از این مخزن به عنوان ایستگاه پمپاژ اولیه نیز استفاده نمود.

این واحد شامل تجهیزاتی نظیر الکتروپمپ های مستغرق فاضلابی و سطح سنج می­باشد.

 

- راکتور بی هوازی UABR

مهمترین مزیت UABR ، توانایی آن در جداسازی فازهای اسیدوژنز(اسیدسازی) و متانوژنز(متان سازی) باشد. با این عمل باکتری های اسیدوژنیک در فاز اول جمع شده و باکتری های متانوژنیک . فرآیند متان زایی را در فاز بعدی انجام می دهند ؛هرچند تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که در تمام اتاقک ها متان تولید می شود و این بدان معنی است که جداسازی فازها به صورت کاملا مجز در رآکتور صورت نمی گیرد.

 

ماهیت هوازی فرآیند لجن فعال با هوادهی گسترده ایجاب می­نماید که جهت انجام صحیح واکنشها اکسیژن مورد نیاز سیستم تأمین شود. این عمل در مخزن هوادهی به وقوع می­پیوندد. به عبارت دیگر وظیفة مهم و اساسی تأمین اکسیژن مورد نیاز سیستم به عهدة مخزن هوادهی و هواده­های مرتبط با آن است. در این مخزن اصلی­ترین واکنشهای تصفیه اتفاق افتاده و مواد آلی پس از تجزیه به توده­های سلولی و انرژی تبدیل می­گردند.

مهمترین تجهیزات مربوط به این واحد هواده­هایی هستند که هوای مورد نیاز سیستم را به فاضلاب تزریق می­کنند. دیگر تجهیزات این واحد شامل لوله کشیهای سیستم هوادهی و افشانک­های پخش هوا می­باشند.

مجموعة فرآینـدهای اتفاق افتاده در مخـزن هـوادهـی منجـر بـه تولیـد توده­های بیولوژیکی سنگینی می­شودکه قابلیت ته­نشینی دارند. از این رو پس از مخزن هوادهی یک مخزن ته­نشینی قرارداده می­شود تا بدین وسیله بتوان توده­های تشکیل شده را ازجریان فاضلاب حذف نمود.

در کف این مخزن تجهیزات مربوط به پمپاژ لجن ته­نشین شده که شامل پمپ حبابی (Air Lift Pump) و لولة ورودی هوای آن و نیز لولة تخلیة لجن وجود دارد. لجن ته­نشین شده در مخزن ته­نشینی لازم است که ضمن خروج از مخزن ته­نشینی با نسبت مناسب به سمت مخزن هوادهی و هاضم لجن فرستاده شود. به سبب آنکه لخته­های تشکیل شدة لجن بصورتی ضعیف به یکدیگر پیوسته شده­اند استفاده از پمپ های سانتریفیوژ سبب شکسته شدن این لخته­ها خواهد شد. به همین علت برای پمپاژ لجن فعال معمولاً از پمپ های حبابی (Air Lift Pump) استفاده می­شود.

دراین مخزن عملیات گندزدایی (ضدعفونی) به انجام می­رسد. در این واحد با انجام مجموعه­ای از واکنش­های اکسیداسیون، میکروارگانیسم­های موجود از جریان فاضلاب حذف می­گردند.

جهت جلوگیری از کف کردن نامناسب سطح فاضلاب در حوض هوادهی، از نازل های آب پاش به همراه پمپ­ مناسب استفاده می­گردد. البته پس از تشکیل لجن فعال، در صورت راهبری و نگهداری  صحیح و بر اساس دستورالعمل های داده شده، کف دیگر تولید نمی گردد و در اکثر مواقع، نیازی به سیستم ضد کف نمی باشد.

به منظور نگهداری لجن مازاد تا زمان دفع نهایی آن، یک مخزن برای ذخیرة لجن در نظرگرفته شده است.

برق

برای بهره­برداری مناسب از سیستم­های تصفیه لازم است که بهره­بردار بتواند بوسیله یک تابلو فرمان کلیة تجهیزات الکترومکانیکی سیستم را کنترل و راهبری نماید. بنابراین یکی از اجزای سیستم تصفیه تابلو کنترل و توزیع قدرت است.

جهت قرار دادن تجهیزات از قبیل بلوئر، تابلو برق و ... در کنار پکیج یک اتاقک سقف دار در نظر گرفته شده است


واحد های نام برده مربوط به تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه می باشد.

بستگی به نوع فاضلاب, نوع فرآیند تصفیه نیز متفاوت است. تصفیه فاضلاب های شیمیایی دارای نوع فرآیند تصفیه متفاوت می باشد.

فاضلاب های انسانی نیز دارای فرآیند بیولوژیکی تصفیه می باشد.

شرکت فنی مهندسی به آب پالایش سیستم با نیروهای متخصص و مجرب و با سابقه طولانی آمادگی کامل با ارگان ها ، سازمان ها و صنایع مختلف در زمینه تصفیه آب و فاضلاب است.


 

 

مهمترین زمینه  های فعالیت و خدمات قابل ارائه توسط شرکت فنی مهندسی به آب پالایش سیستم به شرح ذیل می باشد:

 

* طراحی، ساخت و اجرای سیستم  های تصفیه پسابهای صنعتی

* طراحی، ساخت و اجرای سیستم  های تصفیه فاضلابهای  بهداشتی بصورت پکیج های فلزی و بتنی

* طراحی، ساخت و اجرای سیستم های تصفیه و ضدعفونی آب - اسمز معکوس ، فرابفش ، ازن (O3، UV، RO)

* ساخت سپتیک تانک، ایمهوف تانک، منهول و مخازن به صورت بتنی و پلی اتیلنی دو جداره

* مهندسی مجدد و ارتقاء کیفی و کمی ظرفیت تصفیه خانه  های آب و فاضلاب موجود

* بهینه سازی و رفع مشکلات فرآیندی و تجهیزاتی و راهبری تصفیه خانه های آب و فاضلاب موجود

 * راه اندازی، بهره  برداری و آموزش راهبری سیستم های تصفیه آب و فاضلاب

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید.

آدرس: تهران، خیابان آزادی، بین بهبودی و خوش، ساختمان سپید،

پلاک 227، طبقه 1، واحد 5 ، کد پستی: 1457994717

 موبایل:  09395217890      و     09125939543    

 تلفن: 02166935480     و  02166935564     ،فکس: 02142694985

Website: www.baps.ir                 E-mail:  Behab.palayesh@gmail.com